JICA SDG Global Leader 2023: Повик за стипендирани магистерски или докторски студии во Јапонија

a
a
Почитувани колеги,
a
Ви проследуваме повик од  Јапонската агенција за меѓународна соработка (JICA), за програмата SDG Global Leaders (SDG GL), поточно за стипендирани магистерски или докторски студии на јапонски универзитети.
a
Освен брошурата и детали за програмата кои се достапни на приложените линкови, дополнителни информации за програмата и повикот може да добиете преку следниот линк: https://www.jica.go.jp/dsp-chair/english/dsp/course/content/sdgs_global_leader.html
a
За дополнителни информации и консултации односно помош при евентуалните апликации на кандидати, молам да го контактирате г-н Сашо Димитров, на тел.: (02) 3215 685 (бул. Партизански одреди 14-1/1, Скопје, JICA Balkan Office) односно на мејл: sashodimitrov@jica.mk
Заради прилично краткиот рок за отпочнување на постапката, пожелно е кандидатите да го контактираат г-н Димитров најдоцна до 28.10.2022 год. заради корисни упатства.
a
a
Со почит,
проф. Сотировски