Огласна табла

Распоред на часови: летен семестар 2023/2024 година

РАСПОРЕД НА ЧАСОВИ ЗА ПРЕДМЕТНИ ПРОГРАМИ КОИ СЕ НУДАТ ЗА СЛУШАЊЕ ВО ЛЕТЕН СЕМЕСТАР УЧЕБНА ГОДИНА, 2023/2024 a Забелешка: 1 Задолжителните предмети се означени со (за) покрај бројот на семестарот, во колоните „Семестар“. 2 При изборот на предметите (изборните), за да се избегне запишување на предмети кои се слушаат во исто време, студентите задолжително да го имаат во предвид распоредот […]

Распоред на испити: зимски испитен рок 2023/2024 година

УНИВЕРЗИТЕТ „Св.КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ ФАКУЛТЕТ ЗА ШУМАРСКИ НАУКИ, ПЕЈЗАЖНА АРХИТЕКТУРА И ЕКОИНЖЕНЕРИНГ „ХАНС ЕМ“ ТЕРМИНИ ЗА ЗАВРШНИ ИСПИТИ ВО ПРВИОТ – ЈАНУАРСКИОТ ИСПИТЕН РОК 2023/24 година   Детален приказ на сите термини за завршни испити во првиот (јануарски) испитен рок во учебната 2023/24 година е даден на следниот ЛИНК.

Распоред на часови: зимски семестар 2023/2024 година

Распоред на часови: зимски семестар 2023/2024 година

Распоред на испити: есенски испитен рок 2022/2023 година (СЕПТЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА)

РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Универзитет „Св. Кирил и Методиј” -Скопје Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“ а Распоред на испити: есенски испитен рок 2022/2023 година (СЕПТЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА) а Пријавувањето на испитите за третата (септемвриска) испитна сесија од учебната 2022/2023 година ќе се одвива во периодот од 22.8.2023 до 25.8.2023 год. Начин на пријавување на испитите: Со […]

Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните и приватните студентски домови во Република Северна Македонија за студиската 2023/2024 година

Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управа („Службен весник на Република Македонија“ бр.58/00, 44/02, 82/08,167/10 и 51/11 и Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 96/19 и 110/19), член 24 од Законот за студентскиот стандард („Службен весник на Република Македонија“ број 15/13, 120/13, 41/14, 146/15, 30/16, 178/16, 64/18 и 20/19 […]

АКАДЕМСКИ КАЛЕНДАР за студиската 2023/2024 година

УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ ФАКУЛТЕТ ЗА ШУМАРСКИ НАУКИ, ПЕЈЗАЖНА АРХИТЕКТУРА И ЕКОИНЖЕНЕРИНГ „ХАНС ЕМ“ а АКАДЕМСКИ КАЛЕНДАР за студиската 2023/2024 година а Дознајте повеќе за академските активности мо месеци и за неработните денови во студиската 2023/2024 година со клик на следниот ЛИНК. а а

Распоред на испити: летен испитен рок 2022/2023 година

УНИВЕРЗИТЕТ „Св.КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ ФАКУЛТЕТ ЗА ШУМАРСКИ НАУКИ, ПЕЈЗАЖНА АРХИТЕКТУРА И ЕКОИНЖЕНЕРИНГ „ХАНС ЕМ“ a ТЕРМИНИ ЗА ЗАВРШНИ ИСПИТИ ВО ЛЕТНИОТ – ЈУНСКИОТ ИСПИТЕН РОК 2022/23 година a Начин на одржување на испитите: СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО Термини за полагање: детален приказ на следниот ЛИНК. a Забелешка: Студентот може да пристапи на испит на еден од понудените термини. a […]

Распоред на часови: летен семестар 2022/2023 година

РАСПОРЕД НА ЧАСОВИ ЗА ПРЕДМЕТНИ ПРОГРАМИ КОИ СЕ НУДАТ ЗА СЛУШАЊЕ ВО ЛЕТЕН СЕМЕСТАР УЧЕБНА ГОДИНА, 2022/2023 * Забелешка: 1 Задолжителните предмети се означени со (за) покрај бројот на семестарот, во колоните „Семестар“. 2 При изборот на предметите (изборните), за да се избегне запишување на предмети кои се слушаат во исто време, студентите задолжително да го имаат во предвид распоредот […]

Информативна сесија за стипендии на ДБУ за истражувачки престој во Германија

Почитувани, Македонско еколошко друштво (МЕД) во изминатите десетина години активно соработува со Германската фондација за животна средина (Deutsche Bundesstiftung Umwelt) којашто минатата година прослави 25 години од постоењето на програмата за стажирање во Германија наменета за студенти од земјите од Југоисточна Европа. Студентите својот истражувачки престој може да го поминат во организации, фирми, институти, универзитети во Германија 6 до 12 […]

Соопштение: дополнителен февруарски испитен рок (13.2.2023 г.) во учебната 2022/2023 година

Почитувани студенти, Во согласност со Oдлуката за одобрување дополнителни испитни сесии во учебната 2022/2023 година за студентите на Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“ (бр. 02-398/10 од 18.10.2022 г.), начинот на пријавување и на полагање и распоредот на испити за кандидатите кои имаат право да полагаат во дополнителниот февруарски испитен рок може да го погледнете на оваа ВРСКА. […]

Онлајн сесија за стипендии на ДБУ за истражувачки престој во Германија

Почитувани, Македонско еколошко друштво (МЕД) во изминатите десетина години активно соработува со Германската фондација за животна средина (Deutsche Bundesstiftung Umwelt) којашто минатата година прослави 25 години од постоењето на програмата за стажирање во Германија наменета за студенти од земјите од Југоисточна Европа. Студентите својот истражувачки престој може да го поминат во организации, фирми, институти, универзитети во Германија 6 до 12 […]

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ во првиот редовен испитен рок во учебната 2022/23 г.

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ во првиот редовен испитен рок во учебната 2022/23 г. а а Начин на пријавување на испитите: Со физичко присуство. Рок за пријавувањето на испитите:  од 19.12.2022 г. до 23.12.2022 г. (од понеделник до петок). а Сите детални информации се достапни ОВДЕ! а Со почит, Соња Петрова Дејан Илиевски Служба за студентски прашања, ХЕФ

Завршна сесија од обуката за „Креирање проекти и предлог-проекти“ и презентација на три предлог-проекти

Почитувани колеги, а Обуката за „Креирање проекти и предлог-проекти (и конкурирање пред релевантни институции/тела/донатори)“, која од 12 октомври се одржува секоја седмица во просториите на нашиот Факултет, а ја води фасилитаторот г-дин Зоран Велковски од Интеркултура, е пред самиот крај! Во оваа обука активно учествуваа повеќето од асистентите и одреден број студенти од ХЕФ. Освен самиот процес на обука, на […]

Јавен конкурс за млади луѓе на тема „Безбедност, солидарност и соработка“

a a Почитувани, a Мисијата на ОБСЕ во Скопје, во соработка со Агенцијата за млади и спорт и Националниот младински совет, распишува конкурс на тема од областа на безбедноста, солидарноста и соработката за млади од 15 до 29 години. Прашањето на која младите треба да одговорат на креативен начин е „Што значи безбедноста, солидарноста и соработката за вас? Можете да одговорите […]

Одлука за прогласување на денот понеделник, 10.10.2022 година, за неработен ден на УКИМ – ХЕФ, поради поврзување со неработниот ден 11 Октомври, во согласност со Протоколот за заштеда на електрична и топлинска енергија на УКИМ – ХЕФ

Одлука за прогласување на денот понеделник, 10.10.2022 година, за неработен ден на Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“, поради поврзување со неработниот ден 11 Октомври, во согласност со Протоколот за заштеда на електрична и топлинска енергија на УКИМ – Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“

Заверка на летен семестар од учебната 2021/2022 година и запишување на зимски семестар во учебната 2022/2023 година

СООПШТЕНИЕ Запишување зимски семестар од учебната 2022/2023 година и заверка на летен семестар во учебната 2021/2022 год. Запишувањето ќе се врши од 26.09 до 30.09.2022 год. а СИТЕ СТУДЕНТИ СЕМЕСТАРОТ ГО ЗАПИШУВААТ ЕЛЕКТРОНСКИ. а Повеќе информации ќе најдете на следниот линк. а НАПОМЕНА: ЗАПИШУВАЊЕТО ПО НАЗНАЧЕНИОТ РОК (30.09.2022 ГОД.) ЌЕ СЕ ВРШИ СО НАДОМЕСТ И ТОА: – 1.000,00 доколку запишувањето […]

Распоред на часови: зимски семестар 2022/2023 година

Распоред на часови: зимски семестар 2022/2023 година

Распоред на испити: есенски испитен рок 2021/2022 година

I. НАЧИН НА ОДРЖУВАЊЕ НА ИСПИТИТЕ: СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО II. НАЧИН НА ПРИЈАВУВАЊЕ 1. Пријавувањето испит за Септемврискиот испитен рок ќе се врши во периодот од 15-ти до 18-ти Август 2022 година. 2. Пријавувањето испит се врши електронски преки iknow системот и во материјална форма пријавата се заверува во службата за студентски прашања   III. ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ – Детален […]

Отворен ден на УКИМ

УКИМ ги отвора вратите за своите идни студенти за сите средношколци кои имаат положено државна матура, давајќи им можност непосредно да се информираат за областите за кои се заинтересирани, да прошетаат низ кампусите, низ лабораториите… ХЕФ ќе ги отвори своите врати за идните студенти да можат да се запознаат со просторните капацитети, активностите на наставниот и соработничкиот кадар, како и […]

СООПШТЕНИЕ за Online Zoom состанок со Универзитетот за земјоделство во Токио

СООПШТЕНИЕ   На 15 јули (петок) со почеток во 9:30 часот ќе се одржи Online Zoom состанок на којшто ќе се претстават: 1 – Факултетот за регионална наука за животната средина, Универзитет за земјоделство во Токио; 2 – Факултетот за земјоделски науки и храна – Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје и 3 – Факултетот за шумарски науки, […]

Инфо ден – Гаранција за млади

Почитувани, а Со големо задоволство ги покануваме сите студенти на Инфо ден за Гаранција за млади, на 17 јуни, 2022 г. (петок), со почеток од 10:00 часот, во просториите на МладиХаб. На Инфо денот ќе бидат присутни теренски работници кои на лице место ќе им ги одговарат сите прашања и дилеми на студентите околу Младинската гаранција и мерките што стојат на […]

Работилница „ОДРЖЛИВО УПРАВУВАЊЕ СО ЗАШТИТЕНИ ПОДРАЧЈА, ЕКОСИСТЕМИ И БИОДИВЕРЗИТЕТ“

На ден 16 Јуни 2022 година, од 9:30 – 12:15 часот во Амфитеатарот на Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“ ќе се одржи работилница со следниот наслов: „ОДРЖЛИВО УПРАВУВАЊЕ СО ЗАШТИТЕНИ ПОДРАЧЈА, ЕКОСИСТЕМИ И БИОДИВЕРЗИТЕТ“. Работилницата се одржува во рамките на Меѓународната научна конференција по повод јубилејот од 75 години постоење на Факултетот за шумарски науки, […]

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ ВО ВТОРИОТ (ЛЕТЕН) ИСПИТЕН РОК 2021/22 ГОДИНА

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“ a СООПШТЕНИЕ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ ВО ВТОРИОТ (ЛЕТЕН) ИСПИТЕН РОК 2021/22 ГОДИНА a Начин на пријавување на испитите: Со физичко присуство. 1. Пријавувањето ќе биде од 23.5.2022 год. до 30.5.2022 год. 2. Студентот има обврска испитот/-ите најпрво да го/ги пријави електронски преку „iKnow“-системот, […]

Отворено предавање: „ДА ДРУГАРУВАМЕ, ДА СПОДЕЛУВАМЕ“ со Ѓорѓи Самарџиев дипл.шум.инж

С О О П Ш Т Е Н И Е На 27 април (среда), со почеток во 11 часот, во амфитеатарот на Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“ ќе се одржи предавање под слоганот: „ДА ДРУГАРУВАМЕ, ДА СПОДЕЛУВАМЕ“ Предавач ќе биде Ѓорѓи Самарџиев, дипломиран шумарски инженер на Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс […]

Отворено предавање на тема: „Зеленило, отворен простор и хуман урбанизам – Лекции за одржлив развој од пост-земјотресно Скопје“ од д-р Марко Ицев

к СООПШТЕНИЕ к На 14 април (четврток), со почеток во 12 часот, во амфитеатарот на Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“ ќе се одржи предавање на тема: „Зеленило, отворен простор и хуман урбанизам – Лекции за одржлив развој од пост-земјотресно Скопје“. Предавач ќе биде д-р Марко Ицев, архитект и планер со меѓународно искуство, којшто докторирал на […]

Одлука за исполнетост на условите за реализација на теренската настава во летниот семестар од учебната 2021/2022 година на УКИМ ХЕФ

Одлука за исполнетост на условите за реализација на теренската настава во летниот семестар од учебната 2021/2022 година на УКИМ Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“

Решение за прием на кандидати на втор циклус студии во вториот уписен рок на студиската програма Озеленување и унапредување на животната средина во учебната 2021/2022 година

Решение за прием на кандидати на втор циклус студии во вториот уписен рок на студиската програма Озеленување и унапредување на животната средина во учебната 2021/2022 година

Соопштение за заверување на зимски и запишување на летен семестар 2021/2022 год.

Соопштение за студентите во врска со заверување на зимски семестар и запишување на летен семестар во учебната 2021/2022 година

Повик за учесници на Школа за политики при Претседателски центар за политичко образование

Претседателскиот центар за политичко образование објавува повик за учесници на Школата за политики за 2022 година. Школата за политики за 2022 година при Претседателскиот центар за политичко образование ќе биде организирана во духот на демократските политички вредности, промоцијата и заштитата на човековите права и слободи, политичкиот плурализам, меѓусебната толеранција, заедништвото и солидарноста. Во таа насока, Школата ќе настојува да ги […]

 Одбрана на магистерски труд: дипл. инж. за заштита на животната средина Цветан Николовски – „Можности за примена на принципите на одгледување на шумите блиску до природата (Close-to-nature silviculture) во шумите на подрачјето на Малешево“

Одбрана на магистерски труд: дипл. инж. за заштита на животната средина Цветан Николовски – „Можности за примена на принципите на одгледување на шумите блиску до природата (Close-to-nature silviculture) во шумите на подрачјето на Малешево“

Слободни места на втор циклус студии на УКИМ ХЕФ во вториот уписен рок во учебната 2021/2022 год.

Број на слободни места за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“ во вториот уписен рок во учебната 2021/2022 година *** *** *** Преземи соопштение!  

Преглед на прифатени теми за изработка на магистерски труд (Билтен на УКИМ бр. 1248)

Преглед на прифатени теми за изработка на магистерски труд на УКИМ – Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“: дипл. инж. по заштита на животната средина Цветан Николовски „Можности за примена на принципите на одгледување на шумите блиску до природата (Close-to-nature silviculture) во шумите на подрачјето на Малешево“ (Билтен на УКИМ бр. 1248) * * * * […]

Одлука за исполнетост на условите за реализација на теренска настава во зимскиот семестар од академската 2021/2022 година

Одлука за исполнетост на условите за реализација на теренската настава во зимскиот семестар од академската 2021/2022 година на УКИМ ХЕФ (освен за скопското подрачје) (бр. 02-348/11 од 20.10.2021 г.)

Ранг-листа на студенти чие родителско право го врши само еден родител – погодност за половина од уписнината за прв циклус студии

Ранг-листа за избор на студенти чие родителско право го врши само еден родител, кои се стекнуваат со погодноста за плаќање половина од износот на уписнината за прв циклус студии на студиските програми на УКИМ ХЕФ за учебната 2021/2022 година

Преглед на прифатени теми за изработка на магистерски труд на УКИМ ХЕФ (Билтен на УКИМ бр. 1246)

Преглед на прифатени теми за изработка на магистерски труд на УКИМ – Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“: дипл. шум. инж. Златко Николовски – Назив на темата на Македонски јазик: „Компаративна анализа на развитокот и одгледувачките карактеристики на насадите од дуглазија, ариш, бел бор, црн бор и стробус на локалитетот Равно Борје“ Назив на темата на […]

Одбрана на магистерски труд: дипл. инж. пејз. диз. Моника Попевска – „Кровните градини како дел од пејзажното дизајнирање во Скопје“

СООПШТЕНИЕ На ден 29 септември 2021 година (среда) со почеток во 11:00 часот кандидатот дипл. инж. пејз. диз. МОНИКА ПОПЕВСКА јавно ќе го брани својот магистерски труд под наслов: „Кровните градини како дел од пејзажното дизајнирање во Скопје“ („Roof gardens as part of landscape design in Skopje“) Јавната одбрана ќе се одржи во сала 6 при Факултетот за шумарски науки, […]

ПРИЈАВУВАЊЕ И РАСПОРЕД НА ИСПИТИ: ЕСЕНСКИ ИСПИТЕН РОК 2020/2021 ГОДИНА

Почитувани студенти, Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“ во состав на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ги утврди начинот на пријавување и термините за завршните испити во третиот (есенски) испитен рок од учебната 2020/2021 година. Начин на одржување на испитите: СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО. Начинот на пријавување и термините за полагање се детално прикажани ОВДЕ. […]

УСС УКИМ – Студентски научноистражувачки конференции 2021

Почитувани студенти, Комисијата за наука при Универзитетското студентско собрание на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во соработка со факултетските студентски собранија на факултетите на УКИМ организира студентски научноистражувачки конференции каде студентите ќе имат можност да пишуваат и презентират сопствен научен труд. На следниот линк може да се најдат сите детали во врска со регистрација на конференциите и контакт до организаторите […]

УСС УКИМ – INNO-SAE 2021

Почитувани колеги, Ни претставува огромна чест и задоволство да Ве известиме дека оваа година повторно ќе се организира INNO-SAE. Студентската програма Innovations in Smart Anything Everywhere – INNO-SAE 2021 е заедничка иницијатива на Центарот за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ и Универзитетското студентско собрание при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” – Скопје насочена кон стимулирање на иновативниот капацитет […]

Одбележување на патрониот ден на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, 24 мај

Претставници на Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“, деканот проф. д-р Сотировски со продеканите проф. д-р Стојановска и проф. д-р Трајков, положија цвеќе на спомен-обележјето на Светите Кирил и Методиј во кампусот на општествените науки и ректоратот на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, по повод патрониот ден на Универзитетот, 24 мај.

Одлука за исполнетост на условите за реализација на теренска настава за летен семестар 2020/2021

Одлука за исполнетост на условите за реализација на теренска настава за летен семестар 2020/2021 година

ВАЖНО – Microsoft Teams – Упатство за инсталација и креирање профил на платформата

Почитувани колеги студенти, Заради попрактично, полесно и за вас попродуктивно следење настава и исполнување на вашите академски обврски, повторно ве упатувам на користење (што подразбира и редовна проверка) на вашите званични имејл адреси поврзани со системот Microsoft Teams. Оваа платформа е лиценцирана на ниво на УКИМ, и заради тоа нуди многу поволности во однос на комуникацијата на студентите и наставниците, […]

РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМ НА КАНДИДАТИ ВО ВТОРИОТ УПИСЕН РОК НА ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ НА СТУДИСКАТА ПРОГРАМА ШУМАРСТВО ВО УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМ НА КАНДИДАТИ ВО ВТОРИОТ УПИСЕН РОК НА ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ НА СТУДИСКАТА ПРОГРАМА ШУМАРСТВО ВО УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

РЕЗУЛТАТИ од изборите за претседател и членови на ФСС на ХЕФ во учебната 2020/2021 г.

РЕЗУЛТАТИ ОД ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ И ЧЛЕНОВИ НА ФАКУЛТЕТСКОТО СТУДЕНТСКО СОБРАНИЕ НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА ШУМАРСКИ НАУКИ, ПЕЈЗАЖНА АРХИТЕКТУРА И ЕКОИНЖЕНЕРИНГ „ХАНС ЕМ“ ВО УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

Одлука за избор на членови на меѓународен уредувачки одбор на научното списание „Шумарски преглед“ (бр. 02-497/4 од 22.12.2020 г.)

Одлука за избор на членови на меѓународен уредувачки одбор на научното списание „Шумарски преглед“ (бр. 02-497/4 од 22.12.2020 г.)

1 февруари 2021 – Преглед на прифатени теми за изработка на магистерски труд на УКИМ – Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“: дипл. шум. инж. Моника Попевска – „Кровните градини како дел од пејзажното дизајнирање во Скопје““ (Билтен на УКИМ бр. 1231)

1 февруари 2021 – Преглед на прифатени теми за изработка на магистерски труд на УКИМ – Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“: дипл. шум. инж. Моника Попевска – „Кровните градини како дел од пејзажното дизајнирање во Скопје““ (Билтен на УКИМ бр. 1231)

ОДЛУКА за распишување избори за претседател и членови на ФСС на ХЕФ

Одлука за распишување онлајн избори за ФСС на ХЕФ (Објавено 26.1 2021 г.)

Дипломска работа, магистерски труд, докторска дисертација – 17 јули 2020 – Одбрана на магистерски труд: дипл. шум. инж. Кристијан Цокоски – „Компаративна анализа на законот за ловството на Р. С. Македонија со законите за ловство на Р. Србија, Р. Хрватска, Р. Словенија и Р. Бугарија“

ДИПЛОМСКА РАБОТА, МАГИСТЕРСКИ ТРУД, ДОКТОРСКА ДИСЕРТАЦИЈА – 17 ЈУЛИ 2020 – ОДБРАНА НА МАГИСТЕРСКИ ТРУД: ДИПЛ. ШУМ. ИНЖ. КРИСТИЈАН ЦОКОСКИ – „КОМПАРАТИВНА АНАЛИЗА НА ЗАКОНОТ ЗА ЛОВСТВОТО НА Р. С. МАКЕДОНИЈА СО ЗАКОНИТЕ ЗА ЛОВСТВО НА Р. СРБИЈА, Р. ХРВАТСКА, Р. СЛОВЕНИЈА И Р. БУГАРИЈА“

15 јуни 2020 – Преглед на прифатени теми за изработка на магистерски труд на УКИМ – Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“: дипл. шум. инж. Кристијан Цокоски – „Компаративна анализа на законот за ловството на Р. С. Македонија со законите за ловство на Р. Србија, Р. Хрватска, Р. Словенија и Р. Бугарија“ (Билтен на УКИМ бр. 1217)

15 ЈУНИ 2020 – ПРЕГЛЕД НА ПРИФАТЕНИ ТЕМИ ЗА ИЗРАБОТКА НА МАГИСТЕРСКИ ТРУД НА УКИМ – ФАКУЛТЕТ ЗА ШУМАРСКИ НАУКИ, ПЕЈЗАЖНА АРХИТЕКТУРА И ЕКОИНЖЕНЕРИНГ „ХАНС ЕМ“: ДИПЛ. ШУМ. ИНЖ. КРИСТИЈАН ЦОКОСКИ – „КОМПАРАТИВНА АНАЛИЗА НА ЗАКОНОТ ЗА ЛОВСТВОТО НА Р. С. МАКЕДОНИЈА СО ЗАКОНИТЕ ЗА ЛОВСТВО НА Р. СРБИЈА, Р. ХРВАТСКА, Р. СЛОВЕНИЈА И Р. БУГАРИЈА“ (БИЛТЕН НА УКИМ БР. 1217)

1 јули 2020 – Преглед на прифатени теми за изработка на магистерски труд на УКИМ – Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“: дипл. шум. инж. Благој Шурбевски – „Природни регулатори на популациите од боров четник (Thaumetopoea pityocampa Schiff) во Рeпублика Северна Македонија“ (Билтен на УКИМ бр. 1218)

1 ЈУЛИ 2020 – ПРЕГЛЕД НА ПРИФАТЕНИ ТЕМИ ЗА ИЗРАБОТКА НА МАГИСТЕРСКИ ТРУД НА УКИМ – ФАКУЛТЕТ ЗА ШУМАРСКИ НАУКИ, ПЕЈЗАЖНА АРХИТЕКТУРА И ЕКОИНЖЕНЕРИНГ „ХАНС ЕМ“: ДИПЛ. ШУМ. ИНЖ. БЛАГОЈ ШУРБЕВСКИ – „ПРИРОДНИ РЕГУЛАТОРИ НА ПОПУЛАЦИИТЕ ОД БОРОВ ЧЕТНИК (THAUMETOPOEA PITYOCAMPA SCHIFF) ВО РEПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА“ (БИЛТЕН НА УКИМ БР. 1218)

Одбрана на магистерски труд: дипл. инж. по екоинженеринг и екоменаџмент Јакоб Ќипровски

а ОДБРАНА НА МАГИСТЕРСКИ ТРУД од кандидатот дипл. инж. по екоинженеринг и екоменаџмент Јакоб Ќипровски а Наслов на магистерскиот труд: „Компаративна анализа на пристапи за класификација и картирање на горливиот материјал при управување со пожари на ниво на предел за потребите на шумарството во Македонија“ а Званичното соопштение е дотапно на следниот ЛИНК. Одлуката и преглегот на прифатени теми за изработка […]

Заверка на зимски и запишување на летен семестар во учебната 2023/2024 година

СООПШТЕНИЕ За запишување на летен и заверка на зимски семестар во учебната 2023/24 год   Термин и работно време: 12.02 до 16.02.2024 год., од 8:00 до 13:00 Уписот ќе се врши со физичко присуство, во канцеларијата на Студентски прашања на ХЕФ. Ве молиме, пред да дојдете физички од вас се очекува семестарот веќе да го имате пријавено електронски во iKnow. […]

Соопштение: систематски преглед за студентите во прва студиска година во учебната 2023/2024 година

СООПШТЕНИЕ: Систематски преглед за студентите во прва студиска година во учебната 2023/2024 година

Пријавување испити: зимски испитен рок 2023/2024 година

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ ВО ПРВА РЕДОВНА ИСПИТНА СЕСИЈА 2023/24 година a Начин на пријавување на испитите: Со физичко присуство, од 08 до 13 часот. a 1. Пријавувањето ќе биде од 09.01 до 15.01.2024 год. 2. Студентот има обврска испитот/-ите најпрво да го/ги пријави електронски преку „iKnow“-системот, а потоа да дојде и во канцеларијата за Студентски прашања на ХЕФ за […]

Одлука за усвојување План за теренска настава и План за теренска настава летниот семестар од учебната 2023/2024 г.

Одлука за усвојување План за теренска настава и План за теренска настава летниот семестар од учебната 2023/2024 г.

Одлука за одобрување дополнителни испитни сесии во учебната 2023/2024 година за студентите на УКИМ ХЕФ (бр. 02-369/5 од 7.11.2023 г.)

Бр.02-369/5 7.11.2023 годинa Врз основа на член 110 од Законот за високото образование („Службен весник на Република Македонија“ број 82/2018 и „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 178/2021) и член 58 од Статутот на Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем” во Скопје, во состав на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје (Универзитетски гласник број […]

Заверка на летен семестар од учебната 2022/2023 година и запишување зимски семестар во учебната 2023/2024 година

С О О П Ш Т Е Н И Е Запишување зимски семестар од учебната 2023/2024 година и заверка на летен семестар во учебната 2022/2023 год. Запишувањето ќе се врши од 25.09 до 29.09.2023 год. од 8:00 – 13:00 часот. а а Сите детални информации се достапни на следниот ЛИНК. а а НАПОМЕНА: ЗАПИШУВАЊЕТО ПО НАЗНАЧЕНИОТ РОК (29.09.2023 ГОД.) ЌЕ […]

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ ВО ТРЕТАТА (СЕПТЕМВРИСКА) ИСПИТНА СЕСИЈА 2022/23 година

РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Универзитет „Св. Кирил и Методиј” -Скопје Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“ СООПШТЕНИЕ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ ВО ТРЕТАТА (СЕПТЕМВРИСКА) ИСПИТНА СЕСИЈА 2022/23 година а Пријавувањето на испитите за третата (септемвриска) испитна сесија од учебната 2022/2023 година ќе се одвива во периодот од 22.8.2023 до 25.8.2023 год. Начин на пријавување на испитите: Со физичко […]

КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТКА НА ПРОЕКТ ЗА ПЕЈЗАЖНО ДИЗАЈНИРАЊЕ

А КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТКА НА ПРОЕКТ ЗА ПЕЈЗАЖНО ДИЗАЈНИРАЊЕ РЕЗУЛТАТИ 28 септември 2023 г. Добитници на Конкурсот за изработка на проект за пејзажно дизајнирање на јавен простор во Општина Бутел, објавен на 21 јуни 2023 година од страна на Здружението на граѓани ИНТЕРКУЛТУРА, во соработка со Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“ се: Прво место: МАРИЈА […]

Пријавување испити: летен испитен рок 2022/2023 година

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ ВО ЛЕТНИОТ ИСПИТЕН РОК 2022/23 година   Начин на пријавување на испитите:                 Со физичко присуство, од 08 до 13 часот. 1. Пријавувањето ќе биде од 29.5 до 02.6.2023 год. 2. Студентот има обврска испитот/-ите најпрво да го/ги пријави електронски преку „iKnow“-системот, а потоа да дојде и во канцеларијата […]